Курав гербсемпе паллаштарать

Юпа уйăхĕн 7-мĕшĕнче Шупашкарти ÿнер училищинче геральдист художникăн Вадим Шипуновăн куравĕ уçăлать. Унта Чăваш Республикинчи 5 районăн ялавĕсене тата герб ÿкерчĕкĕсене тăратнă.

Вадим Анатольевич Пермь хулинче 1953 çулхи юпа уйăхĕн 8-мĕшĕнче çуралнă. 1969 çулта — Сĕнтĕрвăрринчи 1-мĕш шкултан, 1973 çулта Шупашкарти ÿнер училищинчен вĕренсе тухнă. 1975-1990 çулсенче ытларах монументаллă живопиçпе /çурт стенисене сăрласа илемлетесси/ ĕçленĕ. «Мариинский» халăх театрĕнче художник-сценографра вăй хунă. Чăваш Енри халăх театрĕсен — «Ахрăм» – 1997, республикăри театрсемпе драма коллективĕсен «Çĕнтерÿ ахрăмĕ» фестивалĕсен дипломанчĕ.

Хальхи вăхăтра вăл Сĕнтĕрвăрринчи культура çурчĕ çумĕнчи пултарулăх лабораторийĕнче художникре ĕçлет. Ĕçри пуçарулăхĕпе ăсталăхĕшĕн ăна тĕрлĕ медальпе чысланă. 2013 çулта Чăваш кĕнеке издательствинче Вадим Шипунов пухса хатĕрленĕ «Гербы и флаги современной Чувашии» кĕнеке пичетленнĕ. Вадим Анатольевич — Сĕнтĕрвăрри хулин, Çĕрпÿ районĕпе хулин, Сĕнтĕрвăрри районĕпе унти 11 ял тăрăхĕн, Красноармейски районĕпе унти 9 ял тăрăхĕн, Çĕнĕ Шупашкар хулин, Елчĕк, Патăрьел, Вăрмар тата ытти районпа ял тăрăхĕсен гербĕсемпе ялавĕсен авторĕ. Вăл Санкт-Петербургпа Мускавра символикăна халалласа ирттерекен конференцисене, çавăн пекех ÿнер куравĕсене тăтăшах хутшăнать.

03 октября 2016